čtvrtek 1. března 2012

Ostrovy bez lidí

Rozhodl jsem se pro vytvoření dvou ostrovů. Jeden větší umístěný u Císařského ostrova na již vzniklém základu v podobě říčního nánosu. Druhý ostrov v centru, vedle střeleckého ostrova. Tento ostrov by měl přitáhnout pozornost procházejících. Měl by funkci prezentační a informační - tabule s popisem. (Případně by nad ostrovem mohla vést vyhlídková plošina?)
Ostrov by měl charakter jakéhosi puzzle. Každý dílek by představoval požadavky a nároky jednotlivého žijícího druhu. Sestavením takovýchto dílků k sobě by vznil celek, který by poskytoval ideální podmínky pro  život většímu množství druhů (živočišných i rostlinných) Pokusím se vytvořit univerzální skript, který by na základě databáze druhů, jejich nároků a počtu jedinců sestavoval velikost a tvar ostrova - možnost využití i v jiných lokalitách a podmínkách ( jen by se měnila vstupní databáze druhů)

Takto by mohl ostrov v centru Prahy vypadat.



Zítra ( v pátek 2.3.) mám domluvené dvě konzultace - s zoologem a s botanikem. Do pondělí bych měl být na základě získaných informací schopen sestavit kompletní databázi druhů a postupně začít tvořit tvar a velikost ostrovů. Ještě hodlám na konzultacích prodiskutovat umístění ostrovů, jejich velikost a podobně.


Žádné komentáře:

Okomentovat